Algemene voorwaarden
Algemene voorwaarden Veilig in je Gemeente V.O.F.
(versie: maart 2023)
Van toepassing op:
Overeenkomsten met Veilig in je Gemeente V.O.F. (hierna te noemen: Veilig in je Gemeente) tevens handelend onder de naam CrimiNee! In Nederland. Deze Algemene Voorwaarden zijn ook van toepassing op aanvullende Opdrachten en vervolgopdrachten.
De toepasselijkheid van door de Opdrachtgever gehanteerde algemene voorwaarden wordt door Veilig in je Gemeente uitdrukkelijk van de hand gewezen.
Artikel 1. Definities
1.1 In deze algemene voorwaarden wordt onder de volgende begrippen, mits geschreven met een hoofdletter, verstaan:
1.2 ‘Algemene Voorwaarden’: onderhavige algemene voorwaarden;
1.3 Weerbaarheidstraining: het periodiek, wekelijks, versturen van een e-mail met een ondermijningsvraag en bijbehorend antwoord en uitleg aan Opdrachtgever.
1.4 ‘Opdracht’: alle werkzaamheden die Veilig in je Gemeente op grond van de Overeenkomst voor Opdrachtgever dient te verrichten;
1.5 ‘Opdrachtgever’: natuurlijke of rechtspersoon die met Veilig in je Gemeente in contact treedt in verband met een mogelijk te sluiten Overeenkomst of met Veilig in je Gemeente een Overeenkomst heeft gesloten;
1.6 ‘Overeenkomst’: overeenkomst tussen Veilig in je Gemeente en de Opdrachtgever op grond waarvan Veilig in je Gemeente in opdracht van Opdrachtgever een Opdracht uitvoert;
1.7 ‘Partij’: Veilig in je Gemeente of Opdrachtgever afzonderlijk;
1.8 ‘Partijen’: Veilig in je Gemeente en Opdrachtgever gezamenlijk;
1.9 ‘Veilig in je Gemeente’: Vennootschap Onder Firma met beperkte aansprakelijkheid Veilig in je Gemeente, tevens handelend onder de naam CrimiNee! in Nederland, gevestigd en kantoorhoudende te (6028 RS) Gastel, aan de Grensweg 4a, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel Roermond, op 29 maart 2023. Veilig in je Gemeente is ingeschreven onder het nummer 89727614.
Artikel 2. Offertes, Opdracht en verplichtingen Opdrachtgever
2.1 Offertes geschieden schriftelijk. Tenzij de offerte anders vermeldt, hebben alle offertes een geldigheidsduur van 60 (zestig) dagen.
2.2 Een beschrijving van de Opdracht maakt deel uit van de offerte. Indien de beschrijving keuzemogelijkheden biedt voor de wijze waarop de Opdracht zal worden uitgevoerd, dan dient Opdrachtgever Veilig in je Gemeente vóór of bij akkoordbevinding van de Opdracht te informeren over de door haar gemaakte keuze(s). Indien Opdrachtgever haar keuze(s) na akkoordbevinding kenbaar heeft gemaakt, dan bindt dit Veilig in je Gemeente niet en is Veilig in je Gemeente niet aansprakelijk voor eventuele schade die daaruit voortvloeit.
2.3 Tussen Veilig in je Gemeente en Opdrachtgever komt een overeenkomst tot stand indien Opdrachtgever een door Veilig in je Gemeente gedaan aanbod tijdig accepteert.
2.4 Het aanbod van Veilig in je Gemeente prevaleert boven deze Algemene Voorwaarden in het geval van tegenstrijdigheid.
2.5 Eventueel later gemaakte aanvullende afspraken of wijzigingen, alsmede (mondelinge) toezeggingen door en/of afspraken met ondergeschikten en/of werknemers van Veilig in je Gemeente, binden Veilig in je Gemeente niet anders dan nadat en voor zover zij door Veilig in je Gemeente schriftelijk zijn bevestigd.
2.6 Tekortkomingen van Veilig in je Gemeente die het gevolg zijn van onjuiste of onvolledige informatie van Opdrachtgever kunnen Veilig in je Gemeente niet worden toegerekend. Opdrachtgever is aansprakelijk voor de schade die voortvloeit uit het feit dat de door Opdrachtgever aan Veilig in je Gemeente verstrekte informatie onjuist of onvolledig is. Opdrachtgever vrijwaart Veilig in je Gemeente voor elke aanspraak van derden met betrekking tot het gebruik van door of namens Opdrachtgever verstrekte informatie en andere gegevens.
Artikel 3. Wijziging
3.1 Opdrachtgever kan de Overeenkomst uitsluitend wijzigen indien de beoogde wijziging Veilig in je Gemeente uiterlijk binnen 8 (acht) dagen na akkoordbevinding van de Opdracht heeft bereikt en Veilig in je Gemeente met deze wijziging instemt.
3.2 Indien een Overeenkomst op verzoek van Opdrachtgever wordt gewijzigd, is Veilig in je Gemeente gerechtigd de door deze wijziging veroorzaakte extra kosten bij Opdrachtgever in rekening te brengen. De oorspronkelijke overeengekomen doorlooptijd zal in geval van wijziging niet meer van kracht zijn, tenzij uitdrukkelijk schriftelijk bevestigd door Veilig in je Gemeente.
Artikel 4. Prijzen
4.1 Alle prijzen zijn exclusief de eventueel verschuldigde omzetbelasting en andere heffingen van overheidswege. Deze worden apart vermeld op de factuur en zijn voor rekening van Opdrachtgever.
4.2 Indien zich verhoging van een of meer kostprijsbepalende factoren na het uitbrengen van de offerte voordoet, is Veilig in je Gemeente gerechtigd deze wijziging door te berekenen aan Opdrachtgever. Veilig in je Gemeente maakt een wijziging van de overeengekomen prijs schriftelijk bekend onder opgave van de meerof minderkosten.
Artikel 5. Facturering en betaling
5.1 Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen, geschiedt betaling binnen 14 (veertien) dagen na factuurdatum.
5.2 Veilig in je Gemeente is gerechtigd om van Opdrachtgever gehele of gedeeltelijke vooruitbetaling van de overeengekomen prijs te verlangen. Betaling van dit voorschot dient te geschieden binnen de op de factuur vermelde betalingstermijn. Zolang de gevraagde vooruitbetaling niet is verricht, is Veilig in je Gemeente niet tot (verdere) uitvoering van de Overeenkomst verplicht.
5.3 Opdrachtgever is niet bevoegd tot opschorting van enige betalingsverplichting jegens Veilig in je Gemeente, noch tot verrekening van enig aan Veilig in je Gemeente verschuldigd bedrag met een bedrag dat Opdrachtgever van Veilig in je Gemeente te vorderen heeft.
5.4 Betaling geschiedt in euro’s, op een door Veilig in je Gemeente aan te geven wijze en zonder korting.
5.5 De door Veilig in je Gemeente gehanteerde termijnen zijn fatale termijnen. Bij het niet tijdig voldoen aan de betalingsverplichting is Opdrachtgever van rechtswege in verzuim. Veilig in je Gemeente is in dat geval gerechtigd om haar verplichtingen uit de Overeenkomst op te schorten. Daarnaast is Veilig in je Gemeente gerechtigd, zonder verdere aankondiging of ingebrekestelling, over de periode waarin Opdrachtgever in verzuim is een rente van 2% per maand of gedeelte van de maand over het opeisbare bedrag in rekening te brengen.
5.6 De vordering van Veilig in je Gemeente tot betaling door Opdrachtgever is onmiddellijk opeisbaar zodra:
a. de betalingstermijn is overschreden;
b. Opdrachtgever failliet is verklaard of daartoe een verzoek wordt ingediend of surseance van betaling is aangevraagd;
c. Opdrachtgever wordt ontbonden of geliquideerd.
5.7 Alle gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten die Veilig in je Gemeente maakt als gevolg van de niet nakoming door Opdrachtgever van diens verplichtingen, komen ten laste van Opdrachtgever.
Artikel 6. Doorlooptijden
6.1 De door Veilig in je Gemeente opgegeven doorlooptijden zijn gebaseerd op de ten tijde van het verzenden van de offerte geldende werkomstandigheden. Indien buiten schuld van Veilig in je Gemeente vertraging ontstaat, wordt de doorlooptijd voor zover nodig verlengd. De doorlooptijd wordt tevens verlengd indien de vertraging aan de zijde van Veilig in je Gemeente is ontstaan ten gevolge van het niet voldoen door Opdrachtgever van enige voor Opdrachtgever uit de Overeenkomst voortvloeiende verplichting of van de Opdrachtgever te verkrijgen medewerking.
6.2 Indien de voltooiing van de Opdracht niet plaats kan vinden op de overeengekomen wijze door oorzaken die te wijten zijn aan Opdrachtgever, is Veilig in je Gemeente gerechtigd om de kosten die dit met zich meebrengt aan Opdrachtgever in rekening te brengen.
Artikel 7. Geheimhouding
7.1 Opdrachtgever is gehouden zowel tijdens de looptijd van deze overeenkomst als na beëindiging daarvan, strikte geheimhouding te betrachten over alle aangelegenheden van Veilig in je Gemeente, waarvan het vertrouwelijk karakter geacht kan worden aan Opdrachtgever bekend te zijn.
7.2 Alle correspondentie, documenten en andere vertrouwelijke zaken (met inbegrip van afschriften daarvan) die Opdrachtgever onder zich heeft of krijgt en die betrekking hebben op Veilig in je Gemeente zijn en blijven eigendom van Veilig in je Gemeente en zullen bij beëindiging van deze overeenkomst direct aan Veilig in je Gemeente worden teruggegeven, voor zover enige (wettelijke) regels daaraan niet in de weg staan.
Artikel 8. Intellectuele eigendomsrechten
8.1 Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen, behoudt Veilig in je Gemeente alle rechten van intellectuele eigendom op de door haar gedane offertes, verstrekte vragen, instructies, marketinguitingen, gegevensbestanden, fictief karakter Meneer CrimiNee!, mailingformats en communicatiematerialen. Zulks ongeacht of aan Opdrachtgever voor de vervaardiging ervan kosten in rekening zijn gebracht.
8.2 Deze gegevens en zaken mogen zonder voorafgaande uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Veilig in je Gemeente niet worden verveelvoudigd, gekopieerd, gebruikt of aan derden getoond.
8.3 Opdrachtgever zal nimmer de intellectuele eigendomsrechten van Veilig in je Gemeente aanvechten of betwisten, noch pogingen ondernemen om één of meer van deze rechten te registreren of anderszins te zijner gunste bescherming van deze rechten te verkrijgen.
8.4 Opdrachtgever zal Veilig in je Gemeente direct informeren, indien hem blijkt dat een derde (mogelijk) inbreuk maakt op de intellectuele eigendomsrechten van Veilig in je Gemeente.
8.5 Veilig in je Gemeente verleent hierbij aan Opdrachtgever het niet overdraagbare recht om de uitkomst van de weerbaarheidsanalyse zelf of door derden te (doen) gebruiken onder de voorwaarde dat hierbij bronvermelding plaatsvindt, op de wijze zoals door Veilig in je Gemeente aangegeven. Dit recht omvat het recht om de analyse te (doen) verveelvoudigen, – bewerken, – openbaar maken, – ter beschikking te stellen en te distribueren via alle thans bekende en in de toekomst te ontwikkelen openbaarmakings- en verveelvoudigingswijzen.
Artikel 9. Aansprakelijkheid
9.1 Aansprakelijkheid van Veilig in je Gemeente jegens Opdrachtgever is te allen tijde beperkt tot het bedrag dat door haar verzekeraar ter zake wordt uitgekeerd. Indien de verzekeraar van Veilig in je Gemeente niet uitkeert of als de verzekering geen dekking biedt, dan zal de aansprakelijkheid van Veilig in je Gemeente in alle gevallen beperkt zijn tot de in de offerte bedongen prijs voor 1 (één) jaar afname.
9.2 Veilig in je Gemeente is nimmer aansprakelijk voor gevolgschade van Opdrachtgever. Onder gevolgschade wordt onder meer verstaan gederfde winst, geleden verliezen en gemaakte kosten, alsmede gemiste opdrachten.
9.3 Veilig in je Gemeente is niet aansprakelijk voor schade veroorzaakt door haar ondergeschikten en/of bij de uitvoering van de Overeenkomst ingeschakelde derden.
Artikel 10. Overmacht
10.1 Van overmacht aan de zijde van Veilig in je Gemeente is sprake indien Veilig in je Gemeente verhinderd wordt aan haar verplichtingen uit de Overeenkomst te voldoen als gevolg van omstandigheden die buiten de schuld van Veilig in je Gemeente zijn ontstaan, ook al waren deze ten tijde van het tot stand komen van de Overeenkomst reeds te voorzien.
10.2 Veilig in je Gemeente heeft het recht de nakoming van haar verplichtingen op te schorten in geval en voor de duur van een situatie van overmacht.
10.3 Indien de periode, waarin volbrenging van de Opdracht als gevolg van overmacht, langer duurt dan 2 (twee) maanden zijn Partijen bevoegd de Overeenkomst te ontbinden. Veilig in je Gemeente heeft in dat geval recht op vergoeding van de door haar gemaakte kosten.
Artikel 11. Bescherming van persoonsgegevens
11.1 Voor zover in het kader van het uitvoeren van de Opdracht persoonsgegevens worden verwerkt, zullen deze persoonsgegevens op een behoorlijke en zorgvuldige wijze worden verwerkt overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming.
11.2 Technische en organisatorische maatregelen zullen worden getroffen om de persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of enige andere vorm van onrechtmatige verwerking, daarbij rekening houdend met de stand van de techniek en de aard van de verwerking.
Artikel 12. Toepasselijk recht en bevoegde rechter
12.1 Op deze Overeenkomst is Nederlands recht van toepassing.
12.2 De bevoegde rechter van de Rechtbank Oost-Brabant, locatie ‘s-Hertogenbosch, is exclusief bevoegd om kennis te nemen van alle geschillen die voortvloeien uit of verband houden met de Overeenkomst.
Artikel 13. Overige bepalingen
13.1 Indien en voor zover één of meer bedingen van de onderhavige Algemene Voorwaarden nietig blijken te zijn of in rechte nietig worden verklaard, doet zulks niet af aan de geldigheid van de overige bepalingen van deze Algemene Voorwaarden.